Lietiniams
- 250 g miltų
- 3 kiaušiniai
- 1 v.š. aliejaus
- 350 ml pieno
Citrininiam kremui
- 2 didelės citrinos
- 35 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 100 g cukraus
Kokosiniam kremui
- 200 ml kokosų pieno
- 60 g cukraus
- 60 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 1 v.š. vanilinio cukraus
- 2 a.š. želatinos
- 2 v.š. vandens
Miltus suberti į gilų dubenį.
Kitame dubenyje suplakti 3 kiaušinius su aliejumi ir pienu. Plakinį po truputį, nuolat maišant pilti į miltų dubenį. Paruoštą tešlą palikti pastovėti apie 30 min.
20 cm skersmens keptuvėje iškepti 12 lietinių.
Citrinas nuplikyti, nutarkuoti žieveles ir išspausti sultis. Supilti viską į prikaistuvį, sudėti kubeliais pjaustytą sviestą, cukrų, plaktus kiaušinius. Puode įkaitinti vandenį, virš jo uždėti prikaistuvį ir nuolat maišant kaitinti apie 20 min, kol kremas sutirštės. Svarbu, kad prikaistuvis nesiliestų su vandeniu.
Lygiai tuo pačiu būdu paruošti kokosinį kremą.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Po to ištirpinti karšto vandens vonelėje ir po lygiai, maišant, supilti į abu kremus.
Į kepimo formą dėti lietinį, aptepti citrininiu kremu, uždėti antrą - aptepti kokosiniu. Sloksniuoti, viršuje paliekant citrininį kremą.
Uždengti maistine plevele ir palikti šaltai per naktį.
Skanaus !

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą